شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن بر الگوگیری از سیره علمای سلف برمطالعه احوالات عالمان گذشته تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه،حجت‌الاسلام‌ و المسلمین احمد عابدی، امروز «15 آذرماه» در جمع طلاب و اساتید غیر ایرانی ، در جامعة العلوم قم با اشاره به تفاوت‌های اخلاق و آداب اظهار داشت: اخلاق و آداب دو مقوله جدا از هم بوده و هر کدام دارای روش‌های مخصوصی است.

این محقق و پژوهشگر حوزوی با بیان این‌ که غذا خوردن، نشست و برخاست و... در حیطه آداب است، افزود: برخی حرمت‌های اجتماعی نیز در حیطه آداب قرار می‌گیرد؛ به طور مثال کسی که به نامحرم نگاه می‌کند، بی‌ادب است، نه بی‌اخلاق.

وی در ادامه با اشاره به علم سیر و سلوک، ابراز داشت: علمی که درجات و فاصله‌های بین انسان و خدا را بیان می‌کند، علم سیر و سلوک است، در سیر و سلوک اولین مسئله‌ای که مطرح می‌شود، مسئله بیداری است؛ در همین زمینه پیامبر‌(ص) می‌فرمایند«مردم دنیا همگی در خواب هستند و وقتی می میرند، بیدار می‌شوند».

مدیر مدرسه علمیه حضرت ابوالفضل(ع) جانبازان قم ادامه داد: در این جهان دیدنی‌ها و صداهایی وجود دارد که انسان آنها را نمی‌بیند و یا نمی‌شنود، ولی در صورت بروز وقایعی می‌تواند آنها را مشاهده و یا بشنود؛ البته این مهم با چشم برزخی متفاوت است و همگی آنها در قالب علم سیر و سلوک قرار می‌گیرد.

استاد حوزه علمیه قم در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه نمونه های زیادی از علمای گذشته در خصوص سیر و سلوک وجود دارد بر لزوم مطالعه احوالات عالمان گذشته و الگو گیری از آنان تاکید کد وگفت: انسان با ورود به علم سیر و سلوک و بیداری می‌تواند دریچه‌های بسیاری را به روی خود بگشاید و از آنها آگاهی یابد؛ بنابراین باید در این زمینه بیشتر مطالعه کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha